Museum Warten

Een prachtig museum in een schitterend deel van het dorp dat vrijwel geheel museaal genoemd kan worden en daarom een bezoek waard.

Het museum Warten vertelt het verhaal van overleven in een omgeving van riet-, veen-, graslanden en water. Het museum wil laten zien hoe in het verleden de mensen van Midden-Fryslân in het algemeen maar die van Warten in het bijzonder een permanente strijd voerden tegen het water en de elementen. Hoe zij onder soms barre omstandigheden moesten en wilden overleven. Soms met elkaar, als kleine gemeenschap, maar vaak ok in alle eenzaamheid op hun door water geïsoleerde woning of boerderij. Een imponerend beeld van heldhaftige mensen.

Warten wordt ook wel de poort naar het nationaal park de Alde Feanen genoemd en dat is niet voor niks. Er was en er is een natuurlijke relatie tussen de Alde Feanen en Warten die in het museum zichtbaar wordt. Het museum is gevestigd in het in 1893 in opdracht van de diaconie van het kerkbestuur, gebouwde Armenhuis (Earmhûs).

Tevens maakt de Oud Friese Greidboerderij uit 1725 eveneens deel uit van het museum. Dit rijksmonument werd volledig in stijl gerestaureerd en is enig in zijn soort.

Geopend: van 6 mei t/m 1 oktober 2023 iedere zaterdag en zondag van 13.30 – 17.00 uur
Groepen buiten reguliere tijden op afspraak mogelijk!
Entree: kinderen van 4-13 jaar € 1,00 -volwassenen € 3,50.
Contact: E-mail: info@museumwarten.nl
Telefoon: 058-25 52 546 / 058-25 52 874

Adres: Hellingpaed 3-7 en 9,
9003 LM Warten.

Meer informatie: https://museumwarten.nl/