Instameet NP De Alde Feanen

Op zondag 16 juni vindt voor de allereerste keer een Instameet plaats in Nationaal Park De Alde Feanen. Er zijn al meer dan vijftig inschrijvingen voor het evenement, en daarmee is de Instameet de grootste in Fryslân tot nu toe. Iedereen met een Instagram-account en een passie voor de natuur kan meedoen aan dit evenement. Er is plaats voor meer deelnemers.

Gepassioneerde (hobby)fotografen met een liefde voor de natuur gaan deze zondagmiddag samen het Nationaal Park op de kaart zetten. Bijzonder aan deze Instameet is dat er niet alleen gewandeld wordt, maar dat de deelnemers ook per boot het Nationaal Park gaan ontdekken. Annage Events, De Twirre en De Wartenster sponsoren hiervoor een skûtsje, een sloep en een praam. Alle boten zullen een andere route volgen, zodat er een gevarieerd beeld van het Nationaal Park getoond wordt en er veel verschillende foto’s gemaakt kunnen worden. ,,Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met honderd fotografen om hetzelfde bloemetje staat te fotograferen”, vertelt Elizabeth Pilat namens de organisatie.

Voorafgaand aan de Instawalk krijgen deelnemers tips over natuurfotografie en Instagram van professionele natuurfotograaf (met meer dan 10K volgers op Instagram) Hillebrand Breuker: ,,Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig, fotogeniek natuurgebied dat klaar is om liefhebbers te ontvangen. Door met een grote groep Instagrammers de natuur in te gaan kunnen we veel mensen online bereiken. Onder de deelnemers zit bijvoorbeeld een Instagrammer met een bereik van 190.000 volgers. De kracht zit hem echter in het feit dat we het samen doen. Ook de mensen met een veel kleiner bereik dragen bij aan het totaal. Zij zijn prima influencers voor hun eigen omgeving.”

Onder de hashtags #aldefeanen #instameet_aldefeanen #mynfryskegea #super_holland zullen vanaf 16 juni de foto’s die tijdens de Instameet zijn gemaakt verschijnen.

Mensen die graag mee willen doen kunnen zich aanmelden via https://www.np-aldefeanen.nl/ontdekken/aanmelden-instawalk-16-juni/. Deelname is gratis.