OBS De Finne opent Fête de la Nature

Groep 7 en 8 van De Finne hadden een grote rol tijdens de opening van Fête de la Nature. De gasten, inclusief Lutz Jacobi waren onder de indruk. ‘Betere ambassadeurs als kinderen, kun je niet krijgen’, vond Jacobi. De kinderen lieten onder andere een vlog zien, die zij onlangs maakte in Nationaal Park de Alde Feanen. Hiermee werd het natuurfestival geopend, dat de komende dagen plaats vindt in de Alde Feanen.

Kluizenaarsechtpaar

De presentatie was onderdeel van de theatrale opening van natuurfestival Fête de la Nature. Acteurs van Van Ravesteijn Theater & Events speelden Sytze en Maaike, het kluizenaarsechtpaar dat omstreeks 1920 werd ontdekt door een Haagse dominee, die daarover in de Haagse Courant schreef. Het echtpaar, dat leefde van en met de natuur, werd een bezienswaardigheid. Vele Hagenezen trokken naar De Alde Feanen om het echtpaar te bezoeken.

Natuurfestival

In Nationaal Park De Alde Feanen wordt voor de vijfde keer meegedaan aan het internationale natuurfestival Fête de la Nature. Onder de noemer Vier De Alde Feanen zetten ondernemers en organisaties de deuren open om gasten kennis te laten maken met het Nationaal Park.

Hele weekend gratis activiteiten

Gedurende Vier De Alde Feanen zijn er aanstaande zaterdag en zondag overal in het natuurgebied gratis activiteiten te doen. Een deel van de activiteiten is al volgeboekt, andere activiteiten zijn vrij toegankelijk. Het is onder andere mogelijk om te gaan nachtvaren, deel te nemen aan een stiltewandeling of een yogales te volgen in de natuur. Ook is er in Museum Warten de tentoonstelling ‘De skelk fan Maaike’ te zien. Het gehele programma is te vinden in de programmakrant, die op veel plaatsen in de regio huis-aan-huis verspreid is en welke bij de deelnemende ondernemers is op te halen.

Foto’s: Jilmer Postma