Korfbalvereniging Mid-Fryslan

Korfbalvereniging Mid-Fryslân
Korfbalvereniging Mid-Fryslân is een fusievereniging ontstaan uit vier verenigingen: K.V. Marfûgels (Grou), K.V. Stânfries (Reduzum), AKC (Akkrum) en SV Sparta (Warten). Momenteel bestaat de vereniging uit z’n 250 leden verdeeld over de verschillende dorpen.
In de betrokken dorpen waaronder Warten wordt in ieder geval tot en met de D-jeugd (10-12 jaar jaar) korfbal gespeeld. Bij de oudere jeugd (vanaf 13 jaar) en senioren (vanaf 19 jaar) wordt in combi-teams met leden van de verschillende dorpen gespeeld.

Naast korfbal worden er door de vereniging verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een tentenkamp voor de jeugd en voor alle leden een jaarlijkse barbecue.

Korfbal in het algemeen

Korfbal is een balsport die zowel binnen als buiten wordt gespeeld. Het is een unieke sport doordat het wordt gespeeld met zowel heren als dames in één team. De bedoeling is om de bal door de korf van de tegenstander te gooien. Hierbij mag niet gelopen of gedribbeld worden met de bal dus moet er overgegooid worden. De andere ploeg probeert dit te voorkomen door te verdedigen en de bal te onderscheppen.

Korfbal in Warten

In Warten wordt getraind door F-jeugd (6-8 jaar) en Kangoeroes (3-5 jaar). De F-jeugd (6-8 jaar) speelt op zaterdagochtend wedstrijden op het sportveld in Warten. De overige jeugd en de senioren spelen en trainen in combi-teams in één van de andere dorpen.

Trainingstijden Warten:
Vanaf 19 augustus 2020 onder leiding van Abe Schippers, Wietse van Jaarsveld en Tialda Steneker:
F-jeugd (6-8 jaar), woensdags van 17.00 – 18.00 uur, sportveld Warten
Vanaf begin november 2020 onder leiding van Froukje Castelein:

Kangoeroes (3-5 jaar), donderdags 16.45 – 17.30 uur, gymzaal Warten

Lid worden van K.V. Mid-Fryslân kan via het aanmeldingsformulier.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sjieuwke Span, telefoonnummer 06-38388383