Zeilvereniging de Kruiswaters

De Kruiswaters is sinds 1864 de watersportvereniging voor het dorp Warten en omstreken. De Kruiswaters organiseert door en voor haar leden tal van activiteiten.

Bij het traditionele Skipkesile laat de jongste jeugd hun zeilbootjes met elkaar strijden. Het is een prachtig gezicht hoe een kleurrijke vloot scheepjes, vaak gemaakt van klompen, de overtocht maakt van de vaart midden door het dorp. Na afloop zijn er leuke prijzen voor alle deelnemertjes. De jeugd vanaf 10 jaar kan zelf zeilen in Optimist, Laser en Valk, die op vereniging beschikbaar zijn. Dat levert elk jaar een hoop waterplezier op.


Daarnaast gaat we de oudere jeugd bijvoorbeeld waterskiën, is er een Jaarlijkse zeilwedstrijd door het Nationaal Park de Alde Feanen en een puzzeltocht over het water waar het hele dorp aan meedoet. Zo nu en dan gaan de leden een tochtje zeilen met pramen door het Nationaal Park de Alde Feanen of trekken er met elkaar op uit met zeiljachten op het IJsselmeer en Waddenzee.

De Kruiswaters heeft  een motorpraam en diverse zeilboten voor de leden beschikbaar voor een feest of om een dagje erop uit te trekken.

Door onderstaand strookje in te leveren bij Riemke Jorna, Oer de Barten 7 te Warten of een mail te sturen naar kruiswaters@gmail.com  komt één van de bestuursleden langs voor het aanmeldformulier.

 

Soort lidmaatschap Opmerking Contributie p/j
Lidmaatschap

 

inclusief lidmaatschap van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond € 29,50

(€ 19,50 voor KNWB)

Donateurschap

 

zonder lidmaatschap Koninklijk Nederlands Watersportverbond € 10
Vriend van de Raket Hiermee kunt u gratis gebruik maken van de Valk en andere boten van de vereniging. € 25 (plus lidmaatschap)

 

Naam:

Adres: